Walmuren en oeverbescherming

Waterbouw_Aannemer_kademuur_walmuur_vide_Braams

Herstellen van walmuren

Ook walmuren zijn onderhevig aan onderhoud en dus worden wij regelmatig ingeschakeld voor herstelwerkzaamheden aan wal- of kademuren. In sommige gevallen betreft het noodzakelijk onderhoud aan de fundering, maar in andere gevallen zitten de problemen meer aan de oppervlakte zoals in het metsel- en voegwerk.

 

Net als bij veel bruggen in de binnenstad van Amsterdam zijn ook sommige kades monumentaal en staan er zelfs een aantal op de werelderfgoedlijst. Deze kademuren worden in oude staat hersteld waarbij we meestal de oorspronkelijke materialen gebruiken. Hierbij passen we andere technieken toe dan bij de bouw van niet-monumentale kademuren. 

 

Een recent groot project waar wij als hoofdaannemer bij betrokken waren is de vide voor het Centraal station, bij de ingang van de Noord-Zuidlijn.

Beschoeiing en damwanden

Om waterkanten te beschermen en stabiliseren, brengen we beschoeiing aan. We maken hierbij gebruik van verschillende materialen zoals hout, beton, staal of kunststof. Steeds vaker krijgt kunststof de voorkeur omdat dit duurzamer is dan hardhout. Bij diepere kanalen gebruiken we meestal damwanden.

 

Meer weten over onze aanpak of wilt u een offerte aanvragen?
Bel 06 53465196 of stuur uw verzoek per e-mail.

beschoeiing_oeverbescherming_Braams

Herstel en restauratie van kades en walmuren.